Lehet, hogy jobb lenne úgy nevezni, hogy garnélarákocska salátaágyon. Először összekevertem egy jó kis vegyes salátát a következőkből: zöldhagyma, uborka, jégsaláta és egy zacskó vegyes salátalevél, amiben radicchio, frisée, endívia és romana volt. (A romanát nem ismertem, de kizárásos alapon megállapítottam, hogy melyik az.) Elkészítettem az öntetet majonézből, tejfölből, mustárból, és hogy szép rózsaszín legyen, beletettem pár kanál – saját készítésű – ketchupot, ami egyúttal a savanykásságát is csökkentette.
A fagyasztott, előfőzött garnélarákokat hideg vízben kiengedtettem, kevés pálmaolajon két jókora gerezd összenyomott fokhagymával átforgattam.
A salátát egy kevés mártással elkevertem, tetejére tettem a rákocskát, további öntettel meglocsoltam. Szép lett volna valamilyen kehelybe tálalni, de olyanom nincs, ezért egy jégsalátalevélbe halmoztam.
Tudom, hogy a karácsony nem a fogyókúra ideje, de nekünk ez bőségesen elég volt vacsorára, persze azért a süteményt (zserbó, bejgli) nem hagytuk ki utána.
Utolsó kommentek