HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) bab (6) befőzés (23) brokkoli (4) büféasztalra (105) cékla (4) csirke (88) csirkecomb (53) csirkemáj (21) csirkemell (120) csirkeszárny (3) cukkini (34) darálthús (51) dió (32) édes (64) egyéb (17) egytálétel (112) főzelékféle (44) fűszer (30) gomba (30) grúz (7) gyümölcsös (45) hal (36) hidegkaja (42) káposzta (20) karfiol (23) kézimunka (7) kímélős (26) köret (68) krumpli (74) leves (36) mák (5) maradék (37) marhahús (13) mártás (42) mesélek (20) olajbogyó (10) orosz (26) padlizsán (40) pörkölt (23) pulykacomb (21) pulykamell (15) rágcsa (23) rakott (47) rántott (48) reggeli (10) sajt (6) saláta (73) sertéshús (50) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (118) tészta (41) töltött (18) túró (17) zöldség (147) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BeckZsu: Köszönöm, hogy elmondtad a tapasztalataidat. Érdekes, hogy néha még a kovászos uborka mellett (én... (2017.10.12. 17:09) Nézzétek, hogy jártam!
  • zetevar: Nem új a kérdés, de hozzászólnék: Jó néhány éve termesztünk nagyobb terülten fokhagymát eladásra. ... (2017.10.04. 08:54) Nézzétek, hogy jártam!
  • Sánkír: Akkor használj kókuszzsírt, annak teljesen semleges az íze! (2016.11.08. 13:10) Zabpelyhes-diós sós keksz
  • BeckZsu: Igen. Azóta már többször is megcsináltam, így, és bevált. :) (2016.08.28. 18:50) Sós vizes uborka télre
  • taoka: @BeckZsu: :-) Köszönöm szépen a válaszod: szóval akkor összesen kétszer forrázod, másodszor a saj... (2016.08.28. 18:40) Sós vizes uborka télre
  • Utolsó 20

Csőben sült sárgarépa

2008.12.21. 10:20 BeckZsu

Biztosan kiderült már az eddigiekből, hogy szeretem a sárgarépát. A levesben főttet is, de az a legkevésbé érdekes. Azon kívül sokféleképpen lehet elkészíteni, most is csak elcsábultam egy szép csomag répa láttán, utóbb kezdtem csak kigondolni, hogy hogyan legyen. Volt még a majonézben sült csirkemellből – nem mondhatom maradéknak, szándékosan dupla adagot csináltam – azzal kombináltam.

A répát megtisztítottam, karikára vágtam. Pici olajon, forró serpenyőben megsütöttem, mint a krumplit szoktam, vagyis hagyom az alját megpirulni, aztán átforgatom újra és újra. Közben, amikor már puha, megsózom. Akkor mondható késznek, amikor az összes megpuhult, de nem túlságosan, és a többsége meg is pirult. Ez már így is tökéletes köret, de most még kicsit „dúsítani” akartam.

Áttettem egy sütőtálba, a tetejére fektettem a húsdarabokat. Egy pohár tejfölt egy tojással, kevés sóval és borssal elkevertem, ráöntöttem. Túl sok fűszer nem kell hozzá, hogy érvényesüljön a hús eredeti ízesítése, és nem kevésbé a sült répa íze is. Sütőben (csőben) addig sült, amíg az öntet összeállt. 

3 komment

Címkék: zöldség egytálétel rakott csirkemell

A bejegyzés trackback címe:

http://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr96834679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Molina · http://bulvarfika.blog.hu/ 2008.12.21. 10:41:55

Én is szeretem a sárgarépát, ezt a receptet kipróbálom.

Molina · http://bulvarfika.blog.hu/ 2008.12.21. 10:45:30

off
Komment ügyben nem tudsz mit tenni, a blogter is most vezette be a regihez kötött hsz-t, a regisztráltak számával indulnak harcba a reklámokért.:(
on

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2008.12.22. 10:11:31

Molina, igazad van, mondogatom is magamnak, hogy mivel nem tudok mit tenni, bosszankodni sem érdemes miatta.
Remélem, a répás kaja ízleni fog nektek is!