Biztosan kiderült már az eddigiekből, hogy szeretem a sárgarépát. A levesben főttet is, de az a legkevésbé érdekes. Azon kívül sokféleképpen lehet elkészíteni, most is csak elcsábultam egy szép csomag répa láttán, utóbb kezdtem csak kigondolni, hogy hogyan legyen. Volt még a majonézben sült csirkemellből – nem mondhatom maradéknak, szándékosan dupla adagot csináltam – azzal kombináltam.
A répát megtisztítottam, karikára vágtam. Pici olajon, forró serpenyőben megsütöttem, mint a krumplit szoktam, vagyis hagyom az alját megpirulni, aztán átforgatom újra és újra. Közben, amikor már puha, megsózom. Akkor mondható késznek, amikor az összes megpuhult, de nem túlságosan, és a többsége meg is pirult. Ez már így is tökéletes köret, de most még kicsit „dúsítani” akartam.
Áttettem egy sütőtálba, a tetejére fektettem a húsdarabokat. Egy pohár tejfölt egy tojással, kevés sóval és borssal elkevertem, ráöntöttem. Túl sok fűszer nem kell hozzá, hogy érvényesüljön a hús eredeti ízesítése, és nem kevésbé a sült répa íze is. Sütőben (csőben) addig sült, amíg az öntet összeállt.
Utolsó kommentek