HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Sült tök

2008.12.12. 19:45 BeckZsu

Ez nem főzés, de én nagyon szeretem a sima, darabokra vágva, sütőben megsütött sütőtököt. (Ez így elég viccesen hangzik.) És még nosztalgiám is támad, eszembe jut, amikor középiskolás voltam, az iskolánktól egy sarokra volt a könyvtár, ahova gyakran jártunk, leginkább csapatostól, és télen pont előtte a sarkon sült tököt árultak. Ilyenkor általában nem álltunk ellen ennek, gyakran azt ettem ebéd helyett – a könyvtárban annyira nem örültek, amikor néhányan egyszerre bevonultunk, sült tökökkel a kezünkben, de mindig megbocsátottak, végül is törzsvendégek voltunk.

Semmit nem kell tenni, csak a tököt kívülről jó alaposan megmosni, darabokra vágni, aztán tepsiben – alufólián, hogy a ráégett levet le tudjuk mosni – a sütőben megsütni. Én úgy szeretem, ha jó sült, esetleg kicsit égett is. Közben a kiszedett magokat a rostoktól megszabadítom, mint egy rendes Hamupipőke, leöblítem, és amikor a tök kész, másik fólián a sütőbe teszem, megpirítom.

A sült tök forrón-melegen a legjobb, de a maradékot hidegen is el lehet „csipegetni”.

Szólj hozzá!

Címkék: egyéb zöldség

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr45819565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása