Sok változatban szoktam hasonlót csinálni, időmtől és a kéznél lévő alapanyagoktól függően. Ez a legegyszerűbb.
Darált pulykahúsból pörköltet főztem, hagymán, pirospaprikával, fokhagymával, darált sós pirospaprikát is tettem hozzá. Először csak pirítottam, utána kevés vízzel felengedve főztem tovább. Ezután tettem hozzá egy jó nagy paradicsomot feldarabolva. Szárított zöldfűszereket tettem hozzá; rozmaringot, kakukkfüvet, bazsalikomot, oreganót. Még a saját befőzésű ketchupból is kevertem bele, főleg azért, mert abban még további fűszerek vannak, többek között fahéj is. Mindezzel jó sűrűre rotyogtattam lassú tűzön.
Mini penne tésztát főztem hozzá, a tányéron még megszórtuk reszelt sajttal, most éppen ementálival (az volt itthon).
Utolsó kommentek