HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Sült gomba

2008.10.16. 20:45 BeckZsu

Ez alkalommal még a szokásosnál is egyszerűbb ebédet készítettem. Ilyenkor szoktam úgy érezni, hogy ezt igazán leírni sem érdemes. De ha arra gondolok, hogy ez egy napló és emlékeztető is, akkor miért ne? Hiszen valóban ez volt egyik nap az ebéd.

Nem túl nagy, de szép, friss csiperkegombákat alaposan megmostam, a lábaikat kivettem, azt majd máskor használom fel. A fejeket egy vékonyan kiolajozott sütőtálra fektettem, először a lemezeikkel felfelé. Mindegyikre tettem egy kicsi és vékony darab szalonnát. Sütőben, 200 fokon addig sütöttem így, amíg kissé már összementek. Akkor megfordítottam, a szalonnadarabokat áttettem a tetejére, addig sütöttem tovább, míg a gomba és a szalonna is megpirult.

Rizst főztem mellé, aminek a főzővízébe egy kis zöldséges ételízesítőt tettem. Mivel mégis csak terem és pirosodik még a kertben a paradicsom, egy kis saláta is volt, amiben a feldarabolt paradicsomhoz csak snidlinget – kétfélét, fok- és simát – kevertem pár kanál tejföllel.

2 komment

Címkék: gomba

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr86717383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sándor Zsóka Zb 2008.10.22. 23:08:14

Szintén lengyel származású a paradicsomsaláta .Szeletekrevágom a paradicsomot,egymás mellé fektetem egy tányérra.Kockáravágott hagymával megszórom.Csak ekkor kell sózni,borsozni.1-2 órát hűtöben összeérnek az ízek.Ezt még fokozni lehet,ha van otthon (csakis)kovászos uborka,azt lehet rászeletelni.Nagyon finom!Mig van szabadföldi paradicsom,ki lehet próbálni.

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2008.10.23. 09:05:27

Zsóka, köszönöm szépen az ötleteket! Nagyon jók :)
süti beállítások módosítása