Ez alkalommal még a szokásosnál is egyszerűbb ebédet készítettem. Ilyenkor szoktam úgy érezni, hogy ezt igazán leírni sem érdemes. De ha arra gondolok, hogy ez egy napló és emlékeztető is, akkor miért ne? Hiszen valóban ez volt egyik nap az ebéd.
Nem túl nagy, de szép, friss csiperkegombákat alaposan megmostam, a lábaikat kivettem, azt majd máskor használom fel. A fejeket egy vékonyan kiolajozott sütőtálra fektettem, először a lemezeikkel felfelé. Mindegyikre tettem egy kicsi és vékony darab szalonnát. Sütőben, 200 fokon addig sütöttem így, amíg kissé már összementek. Akkor megfordítottam, a szalonnadarabokat áttettem a tetejére, addig sütöttem tovább, míg a gomba és a szalonna is megpirult.
Rizst főztem mellé, aminek a főzővízébe egy kis zöldséges ételízesítőt tettem. Mivel mégis csak terem és pirosodik még a kertben a paradicsom, egy kis saláta is volt, amiben a feldarabolt paradicsomhoz csak snidlinget – kétfélét, fok- és simát – kevertem pár kanál tejföllel.
Utolsó kommentek