Biztosan említettem már, hogy általában nem szoktam kétfélét főzni, tehát nálunk vagy leves van ebédre, vagy „második”. Így aztán a leves nem szokott éppen híg lenni.
Most észbe kaptam, hogy milyen régen volt már leves az étlapunkon, és igyekeztem gyorsan összehozni egyet, amolyan hétköznapi módra.
Az alapanyagok – természetesen, mivel hirtelen ötlet volt – a mélyhűtőből kerültek ki: két sárga- és egy fehérrépa zsülienre vágva, egy (25 dkg-os) doboz ledinsztelt gombaláb, egy kevés csirkecomb-törmelék, ami kicsontozásból került ki.
Ezt mind összefőztem, mivel minden már félig előfőzve, párolva volt, ez elég hamar ment, a són kívül még beletettem egy kiskanál tárkonyt, petrezselymet, kicsit kevesebb kakukkfüvet, persze mindent felaprítva. Egy teáskanál lisztből és nem egészen fél pohár tejfölből készült habarással kicsit besűrítettem, ezt még jól összeforraltam.
Azonos alapanyagokból, mint a szokásos raguleves, mégis egészen más ezekkel a fűszerekkel és a tejfölös habarással. Nem is kell olyan sok ahhoz, hogy változatos legyen.
Utolsó kommentek