HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Tojással, sonkával rakott karfiol

2008.09.23. 08:17 BeckZsu

Újra egy gyors, egyszerű étel, különösen úgy, hogy a karfiolt már előre megfőztem, tudtam, hogy többféleképpen fogom elkészíteni. Szénhidrátcsökkentős diétába is remekül illik.

Kevés húsos szalonnát és több füstölt tarját kis kockákra vágtam, a szalonnát megpirítottam – annyira húsos és alig zsíros volt, hogy egy kis olaj is kellett hozzá –, a tarját csak annyira, hogy a nedvesség kisüljön belőle.

Kiszedtem a zsírból, utána abban megsütöttem két fej szálasra vágott hagymát is. (Ha még nem készen lett volna, ezalatt megfőtt volna a karfiol is.)

A nagyobb karfiolrózsákat felvágtam, a kisebbeket nem, sütőtálba terítettem a nagyobb részét. Ráfektettem két felszeletelt kemény tojást, rászórtam a sonkát, arra a hagymát. Befedtem a többi karfiollal. Egy pohár tejfölben elkevertem két egész tojást (elég kicsik voltak) és borsot, ezzel meglocsoltam, meg is rázogattam az edényt, hogy az aljára is elérjen az öntet. Kb. fél órára sütőbe tettem, először 180 fokon, hogy ne maradjon nyers a tojás az öntetben, aztán erősebben, hogy kissé megpiruljon a teteje.

Szólj hozzá!

Címkék: rakott karfiol

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr1677029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása