Hát velem ilyen is előfordul, hogy valahol megtetszik egy recept, úgy érzem, ezt meg kell csinálnom, közben még azt sem tudom pontosan, hogy mire való. Ezzel így jártam; a kedvenc orosz főzős oldalamon böngészve találtam ezt az ételízesítőt. Elképzeltem, milyen íze lehet, és a képzelődést tett követte. Megcsináltam.
A lényeg, a nagyon egyszerű recept:
1 kg paradicsomot húsdarálón megdarálni, 10 dkg tormát lereszelni, 10 dkg fokhagymát összenyomni vagy reszelni. Hozzá még 2 teáskanál só, és ízlés szerint 1 (vagy két) teáskanál cukor. Jól összekeverni, kis üvegekbe betölteni. Hűvös helyen sokáig eláll.
Természetesen ez csak olyanoknak való, akik a tormát és a fokhagymát is szeretik. Érdekes módon, olyannak is ízlett, aki a paradicsomot annyira nem szereti.
Hogy milyen ételbe lehet beletenni, nem tudom, eddig mártogatósként kóstoltuk, a hétvégén amúgy is többféle mártogatós volt műsoron, ezt is megpróbáltuk, pogácsával, sajtos keksszel, kenyérrel, uborkával, répával, de szalonnával, kenyérrel is. Többnyire sikere volt, persze nem mindenkinél. Volt, aki úgy gondolta, hogy tésztára sem lehet rossz. Meglátjuk. Tervezem még levesben főtt húshoz. És még? Kinek van ötlete? Meg valami rendes név is jó lenne neki...
Utolsó kommentek