Nem túl könnyű 20 embernek ennivalót kitalálni, még akkor sem, ha csak hideg kajáról van szó, hiszen „rendes” ebédhez nem tudnék leültetni ennyit. Nehezíti még a dolgot, hogy kb. a fele ismeretlen, fogalmam sincs, mit szeretnek. És persze nem vagyok képes ezt egy, de még két nap alatt sem előállítani, tehát a szervezést is szervezni kell :) Valamint tálakat, tányérokat barátoktól, szomszédoktól kölcsönkérni, aztán majd jól megpakolni, hogy mindenhova lehetőleg mindenből jusson.
Persze volt benne olyan, ami nálunk már jól bevált, de próbálkoztam néhány újdonsággal is.
Volt a tálakon egyszerű sült csirkecomb, mindössze annyi csavarral, hogy felsőcombokat kicsontoztam, aztán még ketté is vágtam, hogy kisebb falatok legyenek. Nem túl erős, nem túl különleges fűszerezéssel, mert egy barátnőm külön felhívta a figyelmemet, hogy azt nem mindenki szereti, pl. ő sem, különösen a zöldfűszereket nem.
Aztán szezámmagos csirkemell-csíkok (kevés olajban sütve, csak sózva, további fűszer nélkül), a lányom rendelésére, mert ő – általában nem lévén itthon – azt nem kóstolta, csak a blogban látta, és tetszett neki.
Egyszerű egybefasírt (pulykacombból), szép hosszúkásra formázva, hogy könnyen szeletelhető legyen.
Nem maradt ki a sült májpástétom sem, ami borjúmájból és pulykamellből készült.
Bővítette a választékot „anyóstárs” hozzájárulása; a kolbásszal dugott sertéskaraj.
A sertéshúst jobban kedvelők kedvéért vettem füstölt tarját is, ez kissé vastagabbra szeletelve került a tálakra. Ehhez kiegészítésül készültek a
Tormás túrógolyók
25 dkg túrót krémesre törtem, belekevertem fél kis üvegnyi ecetes tormát – a torma mennyisége többszöri kóstolgatás eredményeképpen alakult. Ebből vizes kézzel diónyi golyókat görgettem, mindegyiket kis darab salátalevélre tettem, hogy maszatolás nélkül lehessen elvenni.
Utolsó kommentek