Vendégváró falatoknak készült jó előre ez a kekszféle, ahogy a régi receptek is mondják, fémdobozban sokáig eláll, végül is nem lehet mindent az utolsó percre hagyni.
25 dkg lisztet 13 dkg margarinnal, 1 dl tejjel, 1 kávéskanál sóval, 1 mokkáskanálnyi sütőporral, kb. fél pohár tejföllel összegyúrtam.
Három részre osztottam, külön-külön kinyújtottam hosszúra, vékonyra.
Megkentem a következő töltelékkel:
12 dkg vajat elkevertem 15 dkg reszelt sajttal – 2/3 rész füstölt, 1/3 egyszerű edami volt – és két teáskanál pirospaprikával.
Felcsavartam, pár órára a hűtőbe tettem. Amikor eléggé megszilárdult, vékony szeleteket vágtam belőle, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütöttem.
(Lehet vastagabbra nyújtani, akkor nagyobb tekercsek lesznek, vastagabb darabokra vágni, akkor puhább a végeredmény, de én most pici, egy falatra bekapható kekszet akartam.)
Utolsó kommentek