HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Fokhagymás, petrezselymes tészta

2008.08.05. 11:30 BeckZsu

Egy kedves ismeretlentől, Ágnestől kaptam levélben a következő receptet. Ennél jobban nem is időzíthetett volna – annak ellenére, hogy nem volt itthon minden hozzávaló –, mert még mindig a mélyhűtő tartalmának csökkentésén igyekszem, és mivel van egy doboz főtt tészta, amúgy is abból terveztem valamit főzni, és még nem volt ötletem, hogy milyen módon.

3-4 jó fej fokhagymát megtisztítunk, a gerezdeket vékonyan felszeleteljük. Olajban – olíva a finom! – rózsásra pirítjuk, megszórjuk egy csokor apróra vágott petrezselyemmel, félretesszük. Fél kiló penne rigate (ezt magyarul „tollhegy”-nek nevezik; ferde metszésű kis bordázott csövecskék) tésztát sós vízben kifőzünk, majd a szószba keverjük. Még egy csokor petrezselymet keverünk a kész ételhez, majd pepperonival (chili is jó) megszórjuk, hogy az ízek életre keljenek... Az erős el is maradhat, bár úgy az igazi. A fokhagymától pedig, mivel az illóolajokat elpárologtattuk, senki nem lesz büdös!

A készlethiányaim miatt néhány pontban nem követtem pontosan a receptet; az olívaolaj éppen kifogyott, helyette csirkezsírt használtam, ami amúgy is kissé fokhagymás, a kész tészta nem penne, hanem csavart széles metélt volt, utólag úgy gondolom, hogy ez nem is baj, a lapos tésztára nagyon jól tapadt a fokhagyma és a petrezselyem. És pepperoni, illetve chili sincs, ezért helyette egyszerűen megszórtuk kevés csípős pirospaprikával, és mivel mi annyira nem rajongunk az erősért, nekünk ez is eléggé megízesítette az ételt, de igaz, ez a kis csípősség kiemeli az ízeket (először megkóstoltam a nélkül is). Hozzá még egy kis könnyű salátát is ettünk, uborka- és fodros saláta volt joghurttal.

Azt gondolom, a kis változtatásoknak nincs nagy jelentősége, nagyon ízlett ez a különleges tésztaétel. Még egyszer köszönet a receptért!

Szólj hozzá!

Címkék: tészta egytálétel

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr82601400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása