HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Közös reggeli, vacsora és szarvaspörkölt

2008.06.30. 13:55 BeckZsu

Az ennivaló nagy többségét nálunk mindenki készen hozza ilyenkor, most sem szűkölködtünk! Ha valaki úgy gondolná, hogy ezek többnyire „retró” kaják, az nem véletlen, hiszen mondhatnám, mi a retró korosztályba tartozunk, de ez egyáltalán nem gátol abban, hogy jól érezzük magunkat.

Tehát – a teljesség igénye nélkül – volt túrókrémmel töltött paradicsom, túrós-tormás sonkatekercs, májpástétom (ezúttal borjúmájból), házilag készült abált szalonna, körözöttel töltött zöldpaprika, fokhagymás sajtkrém, fűszeres-vajas kence, kaszinótojás kétféle salátával; az egyik „lájtosabb”, joghurtos változat, a másik majonézesebb, tojással töltött fasírt. És még többféle felvágott, sajt, meg persze paprika, paradicsom, uborka is.

Születésnapját ünneplő társunk, aki cukorbeteg, fasírttortát kapott, a közepén tojáskrémmel, a tetején paprikadíszítéssel és gyertyával.

De azért volt sütemény is; üdítős süti: kakaós tészta, túrókrém, üdítővel főzött pudinggal a tetején, volt joghurtos, beledobált meggyel, citromos piskótaféle.

A fénypont mégis a szombaton ebédre közösen főzött szarvaspörkölt volt. Legtöbbünknek nincs gyakorlata a vadhúsokkal, de némi vita, mondjuk inkább tanácskozás után nagyszerűen összehoztuk. 4 kg húsból, ½ kg füstölt szalonna, 1½ kg hagyma, néhány gerezd fokhagyma felhasználásával. Beletettünk pár szem borókabogyót, babérlevelet, később egy marék szárított vargányagombát, még később friss zsályalevelet, kakukkfüvet. Amikor már kezdett puhulni a hús, az elfőtt levét vörösborral pótoltuk.

Köretnek igény szerint puliszkát és krumplit főztünk. Mellé még nagy adag saláta is készült: hagyma, paprika, paradicsom, uborka, citromlé, olívaolaj.

Egyszóval azon a hétvégén sem éheztünk (ahogy egymásnak mondogatni szoktuk). 

2 komment

Címkék: személyes pörkölt hidegkaja

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr84546006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nori 2008.07.01. 16:09:11

25 éveen nem tartotzom még a "retró"-generációhoz de ezek a kaják nagyon is jók...aki ilyen sokféléből nem talál magának valót tényleg nagyon kis finnyás:-)

Az ilyen bulik sokkal élvezhetőbbek mint a műmosolyosos-bájcsevegős esték..de ez is ízlés dolga.

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2008.07.01. 17:33:10

Nori, mi is az ilyen bulikat szeretjük, már jónéhány éve bevált ;)
süti beállítások módosítása