Szép színes, szemnek-szájnak kellemes tavaszi ebéd készült igen könnyen és gyorsan. Volt hozzá fél kiló zöldspárga, valamivel kevesebb sárgarépa, 30 dkg csirkemellfilé – a hosszúkás darabok a mell közepéből. Kiegészítésnek hagyma, fokhagyma.
A spárga végeit levágtam, amíg keményebbnek látszott, meghámoztam (úgy ellenőriztem, hogy meddig kell, hogy kicsit belenyomtam a körmömet; ahol puha, ott már nem hámozom). Felvágtam kb. 5 centis darabokra. A sárgarépát is meghámoztam, kockára vágtam.
Először a répát pirítottam kevés olajon, pici vízzel pároltam, megsóztam, aztán újra kicsit pirítottam.
Kivettem az edényből, ugyanabba tettem a spárgadarabokat, és ugyanúgy jártam el vele: pirítás, párolás, újra pirítás.
Azt is kivettem, két kis fej felvágott hagymát pirítottam, hozzátettem két gerezd aprított fokhagymát, majd bele a húst. Amikor kifehéredett, megsóztam, lefedtem az edényt, 10 percig puhult, aztán a levét elsütöttem, kicsit még pirult a hagyma és a hús is.
Amíg a hús párolódott, kevertem egy kis mártást is hozzá. Egy evőkanál mustárt összekevertem egy pohár tejföllel, citromlével, megsóztam, belekevertem egy-egy maréknyi snidlinget és metélőfokhagymát, ezek már egész szépen megerősödtek a kertben.
Utolsó kommentek