Vagy omlett vagy valami hasonló. Először csak a maradék almás csirkemell értelmes hasznosítása céljából találtam ki, hogy ilyet csinálok, aztán eszembe jutott, hogy ez alkalmas lehet a VKF XV. fordulójára is.
Egy omletthez egész tojást egy evőkanál liszttel, egy evőkanál majonézzel, kevés sóval habosra kevertem. Ezt kiolajozott serpenyőben mindkét oldalán megsütöttem, mint a palacsintát. A húst átmelegítettem. A kisült tojáspalacsintát megkentem kevés majonézzel ízesített tejföllel, rásimítottam a húst, föltekertem.
Persze ha nem a meglévő húsból készült volna, bármilyen apróhúsos, gombás vagy akár zöldséges ragu is alkalmazható töltelékként.
Talán egy kicsit túl vastag lett, nagyobb serpenyőben kellett volna sütni, az enyém kisebb, mint a szabvány palacsintasütő.
Utolsó kommentek