HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) bab (6) befőzés (23) brokkoli (4) büféasztalra (105) cékla (4) csirke (88) csirkecomb (53) csirkemáj (21) csirkemell (120) csirkeszárny (3) cukkini (34) darálthús (51) dió (32) édes (64) egyéb (17) egytálétel (112) főzelékféle (43) fűszer (30) gomba (29) grúz (7) gyümölcsös (45) hal (36) hidegkaja (41) káposzta (20) karfiol (23) kézimunka (7) kímélős (26) köret (68) krumpli (74) leves (36) mák (5) maradék (37) marhahús (13) mártás (42) mesélek (20) olajbogyó (10) orosz (26) padlizsán (39) pörkölt (23) pulykacomb (21) pulykamell (15) rágcsa (23) rakott (47) rántott (48) reggeli (10) sajt (5) saláta (73) sertéshús (50) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (118) tészta (41) töltött (18) túró (16) zöldség (147) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • Sánkír: Akkor használj kókuszzsírt, annak teljesen semleges az íze! (2016.11.08. 13:10) Zabpelyhes-diós sós keksz
  • BeckZsu: Igen. Azóta már többször is megcsináltam, így, és bevált. :) (2016.08.28. 18:50) Sós vizes uborka télre
  • taoka: @BeckZsu: :-) Köszönöm szépen a válaszod: szóval akkor összesen kétszer forrázod, másodszor a saj... (2016.08.28. 18:40) Sós vizes uborka télre
  • BeckZsu: @taoka: talán válaszol... én inkább várni szoktam. Ugyanilyen forró levet öntök a kovászos uborká... (2016.08.28. 16:29) Sós vizes uborka télre
  • taoka: @tt60:Régen, 2010-ben írtad: "No akkor: nem kell cifrázni: kell kapor, zöld szőlő, s torma... A ka... (2016.08.28. 16:05) Sós vizes uborka télre
  • Utolsó 20

MBG-icon_C4-A.png

Csirkecomb cukkinivel, tepsiben

2008.03.11. 18:49 BeckZsu

Talán azért, mert már nagyon zöldfélére vágyom, talán azért, mert bármikor szeretem a cukkinit, és jól is nézett ki és megfizethető volt, meg nem is nagyon akartam hosszasan főzőcskézni. Van ilyen.

A csirkecombokat befűszereztem (keverék fűszerekkel, fokhagymával) úgy, hogy a fűszereket egy kiskanál olajjal összekevertem, beleforgattam a húst.

A cukkinit héjastól hasábokra vágtam. Tepsit vékonyan kiolajoztam, beleszórtam a cukkinit, zöldfűszeres sóval megszórtam, átkevertem, majd szétkotortam, hogy közéférjenek a csirkecombok. Lefedve meleg sütőbe tettem, kb. félóra után levettem a fedőt, addigra már levet engedett a hús is, a cukkini is.

A húst időnként megforgattam, amikor már minden puha volt, még mindig volt leve, azt leöntöttem róla (jó lesz majd egy leveshez alaplének), és még addig sütöttem, amíg megpirultak. Hát ennyi.

Lehetett volna mellé még valami táplálóbbat; krumplit, rizst, de nekünk most nem hiányzott.

3 komment

Címkék: csirke egytálétel csirkecomb cukkini

A bejegyzés trackback címe:

http://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr35376616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Euthymia · http://lapszelen.freeblog.hu 2008.04.05. 16:06:35

UUh, ez annyira jól hangzik!!! ezt holnap ki is kell próbálnom!! Köszi az ötelet :)

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2008.04.06. 08:00:55

Euthymia, remélem, ízleni fog.

szemirámisz 2010.05.31. 13:49:10

Cukkinit imádom, jöhet minden változatban!
Ráadásul ez még a diétámba is belefér, szuper!

Recept mentve, köszi!