Füstölt oldalas puhára főzve, kicsontozva, hidegen
Közkívánatra (főleg a gyerekeim, de mások kedvéért is) folytatom a reggeli-, illetve egyszerűen a „kenyérrevaló” ötletek összegyűjtését. Tudom, hogy egyik sem különleges, a lényeg az, hogy változatos legyen, és minél kevesebb vacak felvágottat vegyünk, együnk.
Most úgy kezdődött, hogy a töltött káposztához vettem füstölt oldalast, de mivel nagyon jól nézett ki, többet, mint kellett volna. Biztosan nem olyan, mint az „igazi”, mármint amit valaki maga készít otthon, de hát itt Pesten a piacról tudok válogatni.
Aztán úgy éreztük, hogy itt az ideje megfőzni, ezért történt, hogy minden előzetes szándékom ellenére mégis főztem lencselevest, hiszen kár lett volna veszni hagyni a jó kis füstölt levet.
Kuktában kb. 1 óra hosszat főztem, saját levében hagytam még egy órát, aztán tálra tettem, a csontokat kihúztam belőle.
A hús kisebb részét megettük a levessel, másik részét jól lehűtöttem, és vékony szeletekre vágva vajas kenyérrel (nem túl zsíros, tehát elfér hozzá a vaj), tormával többnapi hidegkaját biztosít.
Utolsó kommentek