HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Mit tegyünk a kenyérre – többedik rész

2008.01.06. 11:29 BeckZsu

Füstölt oldalas puhára főzve, kicsontozva, hidegen

Közkívánatra (főleg a gyerekeim, de mások kedvéért is) folytatom a reggeli-, illetve egyszerűen a „kenyérrevaló” ötletek összegyűjtését. Tudom, hogy egyik sem különleges, a lényeg az, hogy változatos legyen, és minél kevesebb vacak felvágottat vegyünk, együnk.

Most úgy kezdődött, hogy a töltött káposztához vettem füstölt oldalast, de mivel nagyon jól nézett ki, többet, mint kellett volna. Biztosan nem olyan, mint az „igazi”, mármint amit valaki maga készít otthon, de hát itt Pesten a piacról tudok válogatni.

Aztán úgy éreztük, hogy itt az ideje megfőzni, ezért történt, hogy minden előzetes szándékom ellenére mégis főztem lencselevest, hiszen kár lett volna veszni hagyni a jó kis füstölt levet.

Kuktában kb. 1 óra hosszat főztem, saját levében hagytam még egy órát, aztán tálra tettem, a csontokat kihúztam belőle.

A hús kisebb részét megettük a levessel, másik részét jól lehűtöttem, és vékony szeletekre vágva vajas kenyérrel (nem túl zsíros, tehát elfér hozzá a vaj), tormával többnapi hidegkaját biztosít.

Szólj hozzá!

Címkék: sertéshús hidegkaja büféasztalra

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr13286730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása