Ez az utolsó tétele a betervezett projektnek. Most már hamarosan következik a karácsonyi főzőcske, sütőcske, de igyekszem nem eltúlozni azt sem.
Ehhez a sót, fűszereket összekevertem egy kevés majonézzel (olaj helyett), ebbe beleforgattam a csirkecombokat. Forró serpenyőben először a bőrös felét megpirítottam, majd megfordítva mérsékeltem a hőfokot, lefedtem, így puhítottam meg. A vége felé újra levettem a fedőt, elsütöttem a még maradt levet, néhányszor megfordítva mindkét oldalukat pirosra sütöttem.
Közben a jól megmosott gombát nagyobb darabokra vágtam, lábosban egy kevés olajat melegítettem, arra tettem a gombát, kevergetve pirítottam. Először nem sóztam meg, így is enged levet, de kevesebbet. Addig főztem-sütöttem, amíg nem maradt rajta lé, és már pirult, akkor sóztam. Így még az egyszerű termesztett csiperke is sokkal ízesebb.
Utolsó kommentek