Már nem túl sok van hátra a betervezett kímélős hétből, de kitartok, különösen azért, mert nem is esik nehezemre, nem érzem úgy, hogy ilyen kaja mellett éhen kellene maradni.
Most kimentem a piacra, bevásároltam a további három napra való zöldségfélét.
Az első lesz a karfiol. Sós vízben egy csipet citromsavval megfőztem.
Darált pulykacombból pörköltfélét készítettem; hagymát dinszteltem két kisebb hegyes csípős paprikával együtt, egy gerezd fokhagymát is bele, pirospaprikát, rá a húst, kevergetve puhára főztem. Beletettem egy kis kakukkfüvet és rozmaringot, petrezselymet is.
Tűzálló tál aljára terítettem a karfiolból egy réteget, rá a darált húst, a tetejére újra karfiolt, de hézagosan, hogy ne takarja el teljesen a húst. Egy pohár tejfölt összekevertem egy maréknyi reszelt sajttal, kis sóval, rákentem. A sütőben összesütöttem.
Utolsó kommentek